خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: اجتماعی - آموزش و پرورش
آخرین سال اجرای آزمایشی طرح ارزشیابی توصیفی در مدارس کشور امسال به پایان میرسد و بر این اساس در سال تحصیلی جاری «نمره» در یکهزار کلاس درس کل کشور شامل 500 کلاس پایه اول، 300 کلاس پایه دوم و 200 کلاس پایه سوم حذف میشود.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از پایان اجرای آزمایشی حذف نمره در مقطع ابتدایی در راستای طرح ارزشیابی توصیفی، پژوهشکده تعلیم و تربیت در پایان سال تحصیلی 84ــ85 روند اجرای طرح را ارزیابی کرده و جهت بررسی به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه میدهد.
احمدی، مدیرکل دفتر آموزش و پرورش پیشدبستانی و ابتدایی در این خصوص به ایسنا میگوید: مهمترین محور اجرای این طرح تغییر مقیاس کمی صفر تا 20 به رتبهای و حذف نمره از سه سال ابتدایی بوده و به دنبال این امر کارنامه و ساخت آن تغییر کرده و گزارش پیشرفت تحصیلی دانشآموزان جایگزین کارنامه شده است.
وی اعلام کرد: مدیران 500 مدرسه و معلمان یکهزار کلاس درس جهت اجرای طرح همچنین کارشناس مسؤولان ارزشیابی کلیه استانها آموزش دیدهاند.
به گفته احمدی 30 تا 35 کلاس در هر استان در سال جاری تحت پوشش اجرای طرح حذف نمره در مقطع ابتدایی قرار میگیرند.
وی با اشاره به تعیین ناظران علمی طرح حذف نمره در مقطع ابتدایی میگوید: بعلاوه از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی از سوی ناظرین علمی و مدرسین آموزشدیده طرح، معلمان با ابزارهای اجرا نظیر مشاهده، پوشه کار، خودسنجی و دیگرسنجی توسط دانشآموزان، آشنا میشوند.
به گزارش ایسنا، با اجرای طرح ارزشیابی توصیفی یا حذف نمره در مقطع ابتدایی امتحانات پایانی دانشآموزان حذف شده و پس از پایان دوره درسی خود جشن فارغالتحصیلی میگیرند.
بعلاوه بر خلاف شیوه سنتی که معلم تنها از امتحان کتبی یا ورودی ــ کاغذی به عنوان ابزار منحصر به فرد اطلاع از وضعیت پیشرفت تحصیلی دانشآموزان استفاده میکرد، در این شیوه امتحانات و آزمونهای کاغذی تنها یکی از ابزارها بوده و معیارهای دیگری برای ارزشیابی وجود دارد.
شایان ذکر است که با اجرای طرح فوق تصمیمگیری در خصوص ارتقای دانشآموزان به پایهای بالاتر بر عهده معلم گذاشته میشود و قبولی و مردودی آنها نیز بر عهده وی خواهد بود.