انسانی به سترگی گوه به ابدیت پیوست

 


بسیارى از صعودکنندگان ایرانى به قله هاى خارجى و نیز تعدادى از قهرمانان سنگ نوردى ایران از شاگردان اسماعیل زاده بوده اند
درگذشت فریدون اسماعیل زاده کوهنورد باسابقه ایران

رورنامه ایران: «فریدون اسماعیل زاده» ازکوهنوردان و سنگ نوردان پیشکسوت کشور، روز گذشته دار فانى را وداع گفت.
مرحوم اسماعیل زاده نقش به سزایى در شناسایى دالانهاى غار على صدر داشت و اگرچه دهانه این غار شگفت انگیز از قدیم الایام شناخته شده بود، اما وى نخستین کسى بود که دالانهاى متعدد و محوطه هاى وسیعى از غار على صدر را مورد شناسایى قرار داد.
اسماعیل زاده که دوران بازنشستگى آموزگارى خود را سپرى مى کرد، در سال ۱۳۱۹ در همدان متولد شد. از اواخر دهه۳۰ و در سنین نوجوانى، کوهنوردى را در کنار «محمود اجل» که از بنیانگذاران کوهنوردى جدید در ایران بود، آغاز کرد و به همکارى جدى با هیأت کوهنوردى همدان پرداخت. او در سال۱۳۴۲ و در حالى که تنها ۲۳سال سن داشت، با تیوپ خودرو وارد دریاچه غار على صدر شد و موفق گردید که به همراهى گروه کوهنوردى «متحد» دالانهاى طولانى این غار را شناسایى کند.
علاوه بر این اسماعیل زاده طى بیش از چهار دهه کوهنوردى و سنگ نوردى، صعودهاى متعددى را به دیواره بیستون و علم کوه به انجام رساند و خط الرأس بسیارى از کوهستانهاى ایران مانند دنا، زردکوه، اشترانکوه و البرزمرکزى را طى کرد.
او همچنین در ساخت پناهگاه «میدان میشان» در کوه الوند که به سال۱۳۴۵ صورت پذیرفت، نقش بسزایى داشت و شاگردان زیادى را به جامعه کوهنوردان ایران عرضه کرد؛ چندان که بسیارى از صعودکنندگان ایرانى به قله هاى خارجى و نیز تعدادى از قهرمانان سنگ نوردى ایران در زمره شاگردان وى قرار مى گیرند.
آخرین کار سترگ فریدون اسماعیل زاده تهیه گزارش و عکس از صعود به حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ قله بالاى ۳۰۰۰متر در ایران بود که وى به رغم بیمارى و کاهش توان جسمى آن را با جدیت پیگیرى کرد. این کار از سال۷۶ تا ۸۳ به طول انجامید و منجر به تدوین کتابى شد که هم اینک در دست چاپ است.
بدین ترتیب از اسماعیل زاده باید به عنوان کوهنورد، سنگ نورد، عکاس کوهستان و مؤلفى بزرگ یاد کرد. وى که از اوایل دهه۶۰ از همدان به تهران آمده بود و در گروه کوهنوردى «آرش» عضویت داشت، در سالهاى اخیر به سرطان خون مبتلا شد و نهایتاً بر اثر همین عارضه بامداد روز گذشته در بیمارستان شریعتى تهران چشم از جهان فروبست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد