تفاوت زمانی و گلایه ها

کد خبر: ۱۸۴۲۴۳
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۸
تعداد بازدید: ۵۴۳۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
روزنامه خراسان نوشت:

شنیده شده رییس جمهور پس از اطلاع از تصمیم دو بانک دولتی دیگر برای تغییر سر در ورودی تمامی شعب، از این اقدام انتقاد و آن را راهی نامناسب برای جلب مردم دانسته است.

پیش از این بانک ملت نیز اقدام به تغییر سر در تمامی شعب خود با هزینه چند میلیاردی کرده بود.
وقتی می گویند که دو سوم نسل حاضر،دوران پر پیچ خم بعد انقلاب و مخصوصا موارد مالی و پولی و در راس اش مسائل بانکی را درک نکرده اند پر بی راه نگفته اند،باید نوشت و گفت تا عبرت سایرن شود.
بعد انقلاب شگوه مند سال پنجاه هفت تمامی دولت ها بانک های ورشکسته و خصوصی و دولتی را ملک و ارث ایده های ترقی خواهانه بعضا افکار خودشان و در مواردی هم نردبان ترقی و گاها برای محبوبیت کاذب خود قرار داده و استفاده های غیر اصولی از مقام و منزلت خود می کردند. 
بدین معنی که در حد مقام پائین اداری جامعه مثلا بخش دار فرماندار و حتی استان دار( به مقام های در سطح وزیر خواهم رسید) با یک نامه اداری و یا غیر اداری از منابع بانکی استفاده می کردند و برای این و یا آن وامی در حد خرید خانه و یا تجهیز کارگاه وام های می گرفتند و در این میان هم رئیس بانک راضی و هم وامدار و هم صاحب مقام.  
منابع بانکی عبارت بود از سپرده پس انداز مردم در بانک ها و طی بخشنامه های متعدد بانک مرکزی سود محاسبه برای این منابع با رمز و اسطرلاب به کمترین میزان یعنی اولین سود سپرده بعد نود روز و باقی ماهیانه و آن هم در سال با شش و یا هفت در صد گوتاه مدت و برای بلند مدت دوازده سیزده در صد در سال برای بلند مدت. 
کسی از زعمای قوم را نه در چون و چرا و ملت هم طی دوران شاهی که آموخته بودند در افت و تنزیل سپرده بی خبر. 
و اما در سطح کلان مدیریتی جامعه هم دولت بانک ها را ملی اعلام کرده و تقریبا حیاط خلوت خود می دانست و از همین رو بود که به دستور وزارتی بنی صدر هر که سپرده سی هزار نومانی افتتاح می کرد برایش برای خرید خانه وام سیصدو پنجاه هزار تومانی با بهره کم به مدت بازدهی سی سال تعلق می گرفت که در این میان کسی نبود هم افت و تنزیل پول ملی و هم گرانی و سودهی آن چنین خرید های را پپیش خود بیندیشد و در این میان ضرر بانک از بهره کمی که به سپرده گذارن می داد تقریبا جابه جا می شد. و در این میان ارزش پول ملی بود که هم ملت و هم ایندگان بایست می دادند که کسی را در فکر و مخیله نمی گنجید. 
با همین پول های بی زبان سپرده گذاران از طرفی و دولار نرخ هفت تومنی از طرف دیگر خیلی ها را صاحب کارخانه بی منفعت و مسکن بی حساب می کرد. 
تمام کارخانه ها بعد افتتاح با خرید مواد اولیه با دلار هفت تومنی و فروش آن در بازار آزاد و هم چنین وام های با بهره کم توانستند لنگ لنگان خود را به پایان جنگ تحمیلی برسانند،و نفع حسابی را در این میان بردند. دقیقا بعد جنگ هشت ساله بود که با پائین آمدن نرخ نفت دولت مردان به خود آمده و بازار چند نرخی دلار را در ادارات و بخش خصوصی به راه انداختند. 
در همان ده اول انقلاب بود که نامحرمان موقعی که بچه های صادق و از جان گذشته خمینی(ره) در چندین جبهه می جنگیدند همان اشخاص به بهره کم و نرخ دلار کم توانستند بار خود را ببندند، اگر آقای موسوی حال به گذشته اداره مملکت اشاره می کنند باید بگویند که با پول و سپرده بی زبان ملت در آن موقع که در بانک ها بود و هر سال از ارزشش کم می شد و مردم به خاطر انقلاب و سایر شئونات خاص ایرانی دم بر نیاورد و منتظر ماند،که چه امتیازی بود آن ملت با سپرده اندک اش. 
دقیقا بعد جنگ بود که بانک ها با خرید املاک و افتتاح شعب تازه تاسیس بیلان هزینه را بالا برده و رو در روی بانک مرکزی که میشود گفت نان به هم دیگر قرض می دادند ، راسته حسینی کنار آمدند. 
در بیلان همه ساله بانک ها مبالغی را برای خرید ملک و باز سازی داشتند و کسی نمی پرسید که این همه افتتاح قرض الحسنه و جوائز برای چیست و نفع اش کجاست.دنباله همان تفگر بود که ایران ناسیونال را تخته کردند تا راهی برای پراید و ماشین های عجیب و قریب باز باشد،همین صاحبان کارخانه های مونتاژ بودند که به حرف گفته یا نا گفته معدوم هویدا می خندیدند که هر ایرانی صاحب یک پیکان باید. 
خلاصه منابع مالی بانکی و نفتی را سه دولت سابق و اسبق به دار زدند،حال برای پارک ماشین ات دم مغازه و یا خانه باید برای پارک بان حساب ساعتی بدهی.آمار کشته شده گان در بیابان و خیابان سر به فلک می زند،صاحبان کمپانی های اتومبیل ها را با قسط و بهره و بالاتر از قیمت جهانی به همین ملت می فروشند. 
و اما حال بانک ها به قول آقای احمدی نژاد بشروع کرده اند سردر های شان را با میلیارد ها پول بی زبان ملت سود کم سپرده گذار و سود بیشتر وام گیرنده ،قشنک تر و زیبا تر می کنند تا سر سال در بیلانشان حساب هزینه را بالا ببرند
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد