آری چنین کنند بزرگان

ادای احترام متقابل نصرالله و اسراییلی‌ها

احمد زیدآبادی - پنجشنبه 27 اردیبهشت 1386 [2007.05.17]

po_zeydabadi_01.jpg

پس از انتشار گزارش وینوگراد، سید حسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله دو بار نسبت به رهبران اسراییل ادای احترام کرده است!

از نظر آقای نصرالله، همینکه اسراییلی‌ها اقدام به تشکیل کمیسیون مستقلی برای کشف و شناسایی ضعف‌ها و دلایل ناکامی‌های خود در جنگ دوم لبنان کردند، قابل احترامند.

از این رو، آقای نصرالله بدون آنکه از حساسیت محافل افراطی نسبت به هر گونه اظهار نظر در باره اسراییل بهراسد، به طور روشن و شفاف گفت: من به آریل شارون احترام می‌گذارم. من به اسراییلی‌ها که تا بدین درجه نسبت به سرنوشت یک سرباز خود مسئولیت نشان می‌دهند، احترام می‌گذارم.

سید حسن نصرالله ضمن تاکید بر «اخلاص و صداقت» اسراییلی‌ها برای دفاع از خودشان، این پرسش را مطرح کرد که آیا در یک کشور عربی امکان تشکیل کمیسیونی مانند کمیسیون وینوگراد وجود دارد؟

مسلما ادای احترام آقای نصرالله به اسراییلی‌ها، به معنای تغییر موضع وی نسبت به آنها نیست، بلکه فقط نشانه بلوغ یک رهبر سیاسی است که نقطه قوت‌های دشمن خود را نه فقط نادیده نمی‌گیرد، بلکه به آن اعتراف و ادای احترام هم می‌کند.

جالب این است که در طول جنگ لبنان، هنگامی که اسراییلی‌ها مقاومت حزب‌الله را مشاهده کردند، بارها و بارها از آقای نصرالله تمجید کردند.

یکی از نویسندگان اسراییلی، به صراحت نوشت که کشورش به رهبری مانند نصرالله نیاز دارد.

اسراییلی‌ها البته با این اظهار نظرها به دوستان آقای نصرالله تبدیل نشده بودند، بلکه همچنان بر لزوم نابودی تشکیلات نظامی تحت رهبری او اصرار داشتند، اما آنقدر از نظر روحی ضعیف نبودند که توانایی‌های دشمن خود را به ضعف تعبیر کنند.

اظهار نظرهای متقابل دبیر کل حزب‌الله و اسراییلی‌ها را مقایسه کنید با زبان رسمی مسئولان کشور خودمان، تا عمق تفاوت آنها را دریابید.

من تاکنون نشنیده‌ام که یکی از مقام‌های ایرانی، نقطه قوت یا حتی توانایی محدودی در دشمنان خود دیده باشد و نسبت به آن اعتراف کند.

به عکس، دشمن در هر مقام و موقعیتی که باشد، همیشه زبون و ترسو و پست و ناتوان و در نهایت وحش‌گری و دنائت است و هیچ کاری هم از دستش ساخته نیست.

حتی اگر صاحب نظری در صدد بر آید تا با دیدی بی‌طرفانه اشاره‌ای به توانایی‌های دشمن کند، فوری به جانبداری از آن و یا ایفای نقش ستون پنجم برای دشمن متهم می‌شود.

از این رو، جای تعجب نیست که چرا این قبیل اظهارات آقای نصرالله در رسانه‌های ایران انعکاس نمی‌یابد و اگر رسانه‌ای هم خطر پوشش چنین اظهار نظرهایی را به جان بخرد، مدعیان بی‌شماری یافت می‌شوند که در مقام وکیل مدافع دبیر کل حزب‌الله به تکذیب خبر می‌پردازند و نزد مراجع قضایی شکایت می‌برند، کاری که پیش از این بر سر روزنامه شرق به دلیل پوشش اظهارات آقای نصرالله مبنی بر اشتباه محاسبه وی برای به اسارت گرفتن دو سرباز اسراییلی آمد.

چرا واقعا فردی مانند سید حسن نصرالله می‌تواند به توانایی‌های دشمن خود اعتراف کند، اما مسئولان کشور ما نمی‌توانند؟

شاید پاسخ به این پرسش در صلاحیت من نباشد، اما احتمالا دم زدن در فضای آزاد جامعه لبنان، خود یکی از دلایل این درجه از بلوغ سیاسی باشد.

ناله از سر درد آقا ابطحی

۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۶

Cd سگ پناهنده به حرم اما رضا و شیادی های مشابه

 

چند وقت پیش که مشهد بودم، پیاده به طرف حرم می رفتم. دیدم در کنار کوچه ای بر تابلوئی از جنس تابلوهای خلاف، یکی با خط بدی نوشته که Cd پناهنده شدن سگ به حرم امام رضا به فروش می رسد؛ با فلشی هم مسیر را نشان داده بود. علاقه مند شدم، رفتم به همان Cd فروشی، خواستم Cd را بخرم. من را شناخت. شوخی کرد و گفت شما چرا؟ گفتم من چرا یا شما چرا؟ گفت باور کنید بعد از گذشت ماه ها از این واقعه هنوز هم یکی از پرفروش ترین Cdهاست. این در حالی است که طراحان این سناریو مشخص شدند و دستگیر شدند و اگر هم دستگیر نمی شدند، معلوم بود که یک گروهی این کار را کرده اند و از یک سگ که به صحن آورده اند و او هم مضطرب است فیلم گرفته اند. متأسفانه هر چند وقت یک بار یکی از این نوع شیادی ها در کشور به وقوع می پیوندد. آن ها که چنین می کنند راه پول به دست آوردن از راه احساسات دینی مردم را یاد گرفته اند ولی این که چرا هنوز این قدر خرافات دینی در کشور رواج دارد، چیزی است که مصرف کنندگان بودجه های فرهنگی و دینی باید پاسخگو باشند. در این موارد البته کسی پاسخگو نیست و کسی هم گویا حق ندارد سؤال کند.

 

اعلمی جنابلاری سوردو

عتراض اعلمی به غیبت وزیر کشور

آفتاب:‌ اکبر اعلمی نماینده تبریز نسبت به حضور نیافتن وزیر کشور برای پاسخگویی به سؤال وی در خصوص اتفاقات آذربایجان و همچنین برخورد اخیر با مردم اقلید به هیأت رئیسه مجلس اعتراض کرد. 

به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز سه‌شنبه با اعتراض به حاضر نشدن وزیر کشور در صحن علنی مجلس برای پاسخگویی به سؤال مطروحه‌اش افزود: وزیر مورد سؤال مکلف است ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ سؤال در مجلس حاضر شود و اگر چنین کاری را انجام ندهد باید از سوی رئیس مجلس بازخواست شود. مگر اینکه وزیر رسما و با عذر موجه تقاضای تأخیر حداکثر یکماه را کرده باشد. وی تأکید کرد: قبول این تقاضا هم مشروط به رأی مثبت مجلس است. 

اعلمی با اشاره به اینکه در خردادماه سال گذشته در مورد اتفاقات ناگوار در آذربایجان و برخوردهای غیرقانونی با مردم و همچنین برخورد اخیر با مردم اقلید، سؤالی از وزیر کشور داشته گفت: پاسخ وزیر کشور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قانع کننده نبود و قرار شد این سؤال در صحن علنی مجلس مطرح شود، الان حدود یکسال است این سؤال در نوبت طرح است با توجه به اینکه در دستور هفتگی سؤال من از وزیر کشور چاپ شده بود، و توسط هیأت رئیسه اعلام وصول شده بود اما وزیر جهت پاسخگویی در جلسه حاضر نشده است. 

وی افزود: سه روز است که بنده به شیوه‌ها و راه‌های مختلف تحت فشار هستم که سؤال خود را از پورمحمدی مطرح نکنم. 

اعلمی گفت:‌ دوشنبه شب معاون وزیر کشور در تماسی تلفنی از بنده خواست تاریخ طرح سؤال را تغییر دهم، این آقایان مدعی هستند شورای عالی امنیت مجلس چنین تصمیمی را گرفته است. 

وی با اشاره به اصل 176 قانون اساسی تأکید کرد: اعضای شورای عالی امنیت ملی را رؤسای سه قوه، رئیس ستاد فرمانده کل نیروهای مسلح، مسئول امور برنامه و بودجه، وزیران امور خارجه، کشور و اطلاعات تشکیل می‌دهند و مصوبات این شورا باید به تأیید رهبری برسد. 

وی خطاب به محمدرضا باهنر که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت گفت: با توجه به یادداشتی که به بنده داده‌اید اعلام کردید که اخطار را وارد می‌دانید. اعلمی افزود: اگر تذکر وارد است، به جز مجلس در کجا باید این حوادث رسیدگی شود، آیا شورای عالی امنیت ملی و وزیر کشور می‌توانند خودسرانه به نماینده مجلس اعلام کنند که امروز در مجلس برای پاسخگویی به سؤال حاضر نمی‌شود؟

وی خطاب به باهنر گفت: اگر با بنده موافق هستید بگویید هیات رئیسه چگونه وزیر کشور را بازخواست خواهد کرد. چون بازخواست باید رسما از طریق تریبون مجلس اعلام شود. 

محمدرضا باهنر در پاسخ به تذکر اکبر اعلمی گفت: این اخطار وارد است. وی افزود: در مورد تأخیر در خصوص حضور وزیران در مجلس در موعد مقرر 10 روزه بارها صحبت شده است،‌ وزیر موظف است طی 10 روز برای پاسخ به سئوال نماینده در مجلس حاضر شود هنگامی که تاریخ پاسخ برای وزیر تعیین می‌شود و وزیر نیز می‌پذیرد، طبیعی است که وزیر باید در مجلس حضور یابد. 

وی تأکید کرد: اگر وزیر می‌خواهد حضور خود را در مجلس به تأخیر یک ماهه بیاندازد باید این امر به تصویب مجلس برسد. در عین حال ممکن است برخی اتفاقات غیرمترقبه برای وزیران رخ دهد که ممکن است یک سفر یا دیدار ضروری بین‌المللی باشد. که طی درخواستی از مجلس می‌توانند نسبت به تأخیر انداختن سؤال طی 3 روز اقدام کنند که این توافق بارها با مجلس انجام شده است. 

باهنر افزود: البته از وزیر کشور در مورد علت عدم حضور در نشست علنی سه‌شنبه مجلس سؤال خواهد شد. وی در خصوص اعلام رسمی بازخواست از وزیران نیز گفت: در آیین‌نامه داخلی مجلس چنین موردی اشاره نشده است. و سؤال آقای اعلمی از وزیر کشور در اولین فرصت مطرح خواهد شد.